Kjørebok - last ned gratis mal fra SMBinfo

Kjører du mye i tjenesten? Da kan du ha rett på skattefri kjøregodtgjørelse. Det er et vilkår for kjøregodtgjørelse at det skrives kjørebok. Last ned SMBinfos gratis mal på kjørebok.

Last ned gratis kjørebok.

I tillegg til at det skrives kjørebok stilles det noen andre krav til å kunne få kjøregodtgjørelse. Les mer om vilkår for å kunne få skattefri kjøregodtgjørelse.

Last ned vår mal på kjørebok.

PS, i noen tilfeller er det krav om elektronisk kjørebok. Les mer om det her.

Kommentarer

Hei. Et lite spørsmål. Lurer bare på hva er lønnsomt av å føre kjøregodtgjørelse i selvangilvelsen eller utlegg hver mnd?
mvh
shabbir

Tror ikke du kan velge, usikker på hva du mner.

Hei!
Min samboer har et enkeltmannsforetak (frilans skuespiller) og jeg hjelper henne med regnskapet. Jeg har lastet ned kjøreboka dere har lagt ut.
Den er veldig enkel, i og med at det kun oppføres antall kilometer kjørt. Andre "manuelle" kjørebøker jeg har sett har felter for kilometerstand ved kjøringens begynnelse og slutt. Jeg har også fått inntrykk av at man i kjøreboka også må dokumentere privat kjøring. Har jeg tatt feil? Er den malen dere har lagt ut dekkende?

Det kommer ann på bruken.

Malen dekker det som kreves for å få å logge og få tilbake pr kilometer man har benyttet en privat bil.

Etter 2016 er det krav om elektronisk kjørebok for noen (de som eier og kostnadsfører bilen i selskapet, men hvor bilen er egnet å brukes privat).

Den elektroniske kjøreboken vil da dokumentere all kjøring, ikke bare firmaets...

Vi har ikke satt oss inn i hvordan dette berører ENK enda, men det gjelder alt som kalles "Yrkesbil"/Firmabil...

Hei! Kort spørsmål rundt passasjertillegg. Si at jeg som eksempel har kjørt 44 kilometer med en passasjer. Ser at passasjertillegget er på 1 krone nå i 2015. Regner jeg da 1 krone per kilometer ekstra per passasjer, eller legger jeg tillegget på 1 krone til den vanlige kilometerprisen (kr 4.10 nå i 2015)?

Resultatet er det samme i kroner og øre. Alt kan utbetales sammen.

Men i den nye a-meldingen (fra 2015) så rapporteres dette som to forskjellige poster. èn for passasjertillegg og en for vanlig kjøregodtgjørelse.

Altinn har laget en veldig god veiledning. Ser herfor det som gjelder passasjertillegg.

Lurte på om dere hadde en brukbar kjørebok?

Ja, vi har lagt ut en kjørebok i Excel! Se artikkelen vår her for nedlastning

Har ENK og driver konsulentoppdrag på forskjellige oppdragsgiveres kontoradresser. I kontraktene har jeg avtalefestet kilometergodtgjørelse etter Statens satser mellom egen bolig og oppdragsgivernes adresser. Av praktiske hensyn tar jeg imidlertid ofte buss mellom disse stedene i stedet for egen bil. Jeg inntektsfører kilometergodtgjørelsen, hva kan jeg kostnadsføre?

Du kan utgiftsføre enkeltbilletter fra buss/tog. Du kan også ha et eget klippekort for jobbreiser, og hvor du skriver ned hver reise/kundebesøk som dokumentasjon.

Sider

Skriv kommentar

Relaterte artikler

Få skattefri kjøregodtgjørelse (ikke etter statens satser) Satsene for skattefri kjøregodtgjørelse er IKKE de samme i 2016 som 2015. De følger ikke lengre statens satser. Se hvor mye du kan få utbetalt fra fir...
Bil i firma - lønner det seg med firmabil? Det er fullt fradrag for firmabil i AS og NUF, men dersom bilen også benyttes til privatkjøring vil det medføre fordelsbeskatning for bruker. Fordelen...
Kjørebok - last ned gratis mal fra SMBinfo Kjører du mye i tjenesten? Da kan du ha rett på skattefri kjøregodtgjørelse. Det er et vilkår for kjøregodtgjørelse at det skrives kjørebok. Last ned...
Vilkår for bilgodtgjørelse (kilometergodtgjørelse) ved bruk av egen bil Man kan motta skattefri bilgodtgjørelse (kilometergodtgjørelse) for all yrkesrelatert kjøring med egen bil. Det er knyttet flere vilkår til utbetaling...
Kan jeg ha firmabil i et aksjeselskap eller NUF? Ja, det er fullt mulig å kjøpe firmabil til et aksjeselskap eller et NUF, men med mindre bilen kun brukes i jobb, og det føres kjørebok på dette, må m...
KM-godgjørelse for firmabil i enkeltpersonsforetak Kjøres firmabilen under 6 000 km i året i driften av selskapet, skal det føres en km-sats på kr 4,05 (4,15 i Tromsø) per kilometer per år.